Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Jak uskladnit stan na zimu

Patříte k těm, kteří vlastní svůj první nůžkový party stan? Celé léto jste si pod ním užívali chvíle odpočinku a relaxace. Nicméně, na konci léta přicházejí deštivé dny a na podzim také noční mrazy. To je ten pravý čas, kdy je třeba nůžkový stan uskladnit na zimu.

Zloženie strechy z párty stanu

de Vám poskytneme pár rad o tom, jak party stan správně uskladnit na zimu. Nesprávné uskladnění může vést k výraznému znehodnocení party stanu.

  1. Střechu sejmeme z konstrukce. Nedoporučujeme dlouhodobě skladovat party stan se střechou upevněnou na konstrukci.
  2. Střechu a boční stěny očistíme pomocí vlhkého hadru, nebo kartáčku. Nepokoušejte se opláštění stanu prát v pračce, čímž by mohlo dojít k znehodnocení pogumované části a stan by vás již nechránil proti dešti.
  3. Střechu a boční plachty důkladně vysušíme. Doporučujeme využít přirozené sluneční záření. Pro důkladné vysušení plachet stačí 1-2 hod. slunečného počasí. Nikdy neodkládejte mokré nebo vlhké plachty.
  4. Střechu a boční plachty poskládejte a uskladněte v textilní tašce nebo krabici tak, aby nebyly hermeticky uzavřeny. Uskladnění v neprodyšném vaku by napomohlo tvorbě plísní atd. Pokud by se vám taková nepříjemná věc přece jen stala, náhradní plachty vám umíme dodat do 1 pracovního dne.
  5. Očistěte konstrukci stanu. Hlavně části, které se dotýkají země. Konstrukce nepotřebuje až tolik pozornosti jako střešní plachta. Stačí ji jen uskladnit na suché místo. Nedoporučujeme vlhké sklepy, aby nedošlo ke korodování konstrukce.

Nyní už víte, jak správně nůžkový stan uskladnit na zimu, aby Vám sloužil i během další letní sezóny.