Informace o dopravě

Zboží se snažíme expedovat ještě v den objednávky, vždy do 14:00. Nejpozději však v další pracovní den.

DOPRAVA KURÝREM

Den předem budete informováni e-mailem o dodávce a v den dodávky Vás bude ráno kurýr kontaktovat SMS zprávou. Vámi objednané zboží bude zabaleno v krabici.

Cena dopravy je stanovena ceníkem kurýrních společností a bude zobrazena při potvrzování objednávky různě podle typu zboží včetně DPH.

Na co si třeba dávat pozor při přebírání od kurýra a co dělat, když je zásilka poškozena?

Zákazník je vždy povinen vizuálně si zkontrolovat zásilku před podpisem předávacího dokladu (přepravního listu). Pozdější reklamace náš smluvní přepravce neuznává. V případě, že po vizuální kontrole nezjistíte poškození obalu, podepište předávací doklad. Zde svým podpisem potvrzujete převzetí kompletní zásilky v nepoškozeném stavu. Po podepsání předávacího dokladu máte možnost zkontrolovat si obsah zásilky za přítomnosti kurýra.

Pokud zjistíte poškození obalu, tento stav určitě zapište do předávacího dokladu. Po podepsání předávacího dokladu máte možnost zkontrolovat si obsah zásilky za přítomnosti kurýra. Pokud je zásilka poškozena, tento stav zapište do předávacího dokladu a odmítněte zásilku převzít.

Následně budete námi kontaktováni.

V případě, že poškození obsahu zásilky zjistíte až po jejím převzetí a odchodu kurýra, je nutné zboží reklamovat do 24 hodin e-mailem na adrese: info@expodum.cz nebo poštou na

adrese: Mutton s.r.o., Palugyayho 896, 03101 Liptovský Mikuláš.