Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Jak vybrat párty stan

Party stany se staly neodmyslitelnou součástí mnoha akci. Ať už potřebujete přístřešek pro rodinné grilování, svatbu nebo firemní akci, party stany Vám poskytnou dokonalou ochranu před deštěm, ale i pálícím sluncem. Pokud i Vy právě zvažujete, zda koupit party stan, a potřebujete poradit při výběru, máme pro Vás pár rad.

Známe několik typů konstrukcí party stanů. K těm nejvyužívanějším patří klasická trubková konstrukce a rychle rozkládací nůžková konstrukce.

Trubkový systém

Trubková konstrukce je o něco levnější, nicméně manipulace je časově náročnější a složitější. Potřebujete-li stan rychle postavit, trubková konstrukce určitě není pro Vás vhodná. Skládání trubek stanu zabírá nejen, že hodně času, ale především si s tím těžko pořadí jeden člověk.

Trubková konstrukce je nestabilní a těžko snáší i nejmenší poryvy větru.

Nůžkový systém

Nůžková konstrukce party stanu se vyznačuje rychlostí postavení, mobilitou a skladností. Na rozdíl od trubkové konstrukce k postavení nůžkového party stanu nepotřebujete žádné nářadí, dokonce jej bez větších problémů dokáže postavit i jedna osoba.

Rychle-rozkládací nůžková konstrukce poskytuje také větší pohodlí během přepravy a uskladnění. Za pár minut stan složíte a vejde se i do kufru menšího osobního auta, nejdelší strana má jen 1,48m. V případě hexagonových konstrukcí je to 1,6m. Na toto všechno stačí opravdu jen pár minut a nemusíte ztrácet svůj drahocenný čas. Všechny rychle-rozkládací konstrukce jsou šroubované, v případě jakéhokoli poškození si sami dokážete vyměnit poškozený díl.

Výběr správné velikosti stanu

Párty stany - velikosti

Nejdůležitější ovšem je vybrat si správnou velikost stanu. Je podstatné, pro jakou příležitost a pro kolik lidí kupujete party stan. Pokud potřebujete prodejní stánek, pak party stan s malým půdorysem 2x2 metry Vám ušetří náklady za pronájem. Plánujete velkou rodinnou či firemní oslavu s množstvím lidí? Party stan o rozloze 6x3 metru Vašim hostům poskytne královský prostor pro zábavu. Nejoblíbenější a nejprodávanější rozměr stanu je 3x3 metry najde své všestranné uplatnění, např. jako promo stan, prodejní stánek, zahradní altán a mnoho jiného. Party stany lze také spojovat, díky čemuž si můžete vytvořit rozměr, jaký právě potřebujete.

Materiál konstrukce

Dalším podstatným prvkem při výběru party stanu je materiál konstrukce.

Ocelová konstrukce

představuje základní a nejprodávanější provedením party stanu. Konstrukce je těžší, povrchově upravená práškovým nástřikem. Průměr nosné nohy konstrukce 30x30 mm zajišťuje dostatečnou stabilitu party stanu. Ženy však jistě ocení při práci s party stanem hliníkové provedení.

Hliníková konstrukce

je podstatně lehčí a řekněme si pravdu, působí také mnohem estetičtější než ocelová. I navzdory lehčí konstrukci má hliníkový party stan dostatečnou stabilitu a pevnost.

Hliníková hexagonová konstrukce

Ti, kteří se stále nerozhodli pro ten správný party stan a hledají něco speciálního, jistě osloví hexagonové provedení party stanů - vlajková loď mezi party stany, vysoká odolnost a plná výbava. Jedná se o profi party stany, které již opravdu působí luxusně a robustně. Navzdory masivním konstrukcím ani tyto party stany neztratily největší výhody, jakými jsou rychlost rozložení, mobilita a skladnost. Jde o nejsilnější celohliníkovou konstrukci, jaká je momentálně na trhu. 6-úhelníkový tvar nosné nohy zajišťuje dokonalou stabilitu a při správném ukotvení je stan odolný i vůči extrémnějším povětrnostním podmínkám.

Střešní a boční plachty

Součástí každého party stanu je také střešní plachta, která je vyrobena z nepromokavého materiálu Oxford 800D. Na výběr máme 6 barev: bílá, žlutá, červená, zelená, modrá a černá. Potřebujete bílou střechu a modré boční plachty? U nás to není žádný problém, barevnou kombinaci si můžete zvolit podle svých potřeb.

Boční plachty se na střešní plachtu připojí jednoduše pomocí suchých zipů. Přidaným bočních plachet získáte ochranu i proti větru a Vaše posezení tak nepřekazí žádné počasí.

Kotvení

Abyste však měli jistotu, že Vám party stan neodfoukne, doporučujeme stany správně ukotvit. Jednodušší alternativa kotvení spočívá v zatížení nohou stanu vodními zátěžemi. Ty lze naplnit vodou nebo pískem a dají se stohovat na sebe. Party stan tak dokážete pevně ukotvit i k povrchu, kde není možné zabít kotvící kolík.


K stanům se dají dokoupit přepravní tašky, ochranné obaly a jiné příslušenství a náhradní díly.