Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Pronájem stanů

Proč je lepší stan koupit a ne pronajmout?

Nůžkové stany jsou skvělé pro univerzálnost jejich použití. Je zcela jedno, jestli plánujete akci v exteriéru nebo interiéru, party stany využijete kdekoliv.

Pokud vás čeká jednorázová akce, a nemáte k dispozici žádný rychle-rozkládací nůžkový stan, zřejmě vás jako první napadne, že si jej vypůjčíte. Vždyť kvůli jedné akci se vám přece nevyplatí stan kupovat a raději zvolíte pronájem. Není to ovšem zcela tak.

Konečná cena za pronájem stanu naroste.

Z praxe již víme, že je mnohem výhodnější stan koupit. Představte si nejčastěji se vyskytující situaci. Potřebujete party stan o víkendu, přičemž je zcela jedno, zda plánujete svatbu, výstavu, jarmark nebo domácí oslavu. Zkrátka stan potřebujete na 1 nebo 2 dny. Pronájmy stanů začínají zhruba na ceně 25 až 30 € za stan na den, to jsou ale ty nejmenší rozměry. Najdete také nabídky, kde vám vyúčtují pronájem metrů čtverečních stanu. Vždy to závisí na konkrétním poskytovateli. Háček je ovšem v tom, že za tuto částku dostanete pouze základní konstrukci a střešní plachtu. Stěny stanu se do této částky nepočítají.

Pronájem stanu

Pokud chcete ochránit své zboží, případně chcete návštěvníkům stanu poskytnout boční ochranu, musíte si připlatit. Připočítejte také cenu za doručení, resp. náklady na dopravu při vyzvednutí a vrácení stanu a cena za pronájem stanu může povážlivě narůstat.

Pronajatý stan je málokdy nepoškozen

Kromě rostoucí ceny objevíte také další nevýhody, nejčastěji stav pronajatého stanu. V drtivé většině případů potřebujete, aby stan dobře vypadal. To ovšem stany z půjčovny obvykle nesplňují. Netřeba mít iluze. Pokud má člověk něco půjčené, nepečuje o to jako o vlastní.

Do pronájmu pak dostanete stan, který je v lepším případě otlučený, často však i špinavý, roztržený, v horším případě se již projevují také ​​příznaky častého používání na konstrukci. Pokud jste někdy skládali něco ohnuté, vyviklané, nebo zlomené, víte, co tím myslíme. Stav stanů používaných k pronájmu nikdy nebude stoprocentní. Stan představuje pro nájemce spotřební zboží, které používají, dokud to jde, a až když je z něj šrot, vymění jej za nový.

Pozor při přebírání a vracení stanu

S výše zmíněným bývá spojena i jiná nepříjemná věc. Málokdo stan před převzetím na místě zkontroluje, ačkoli za něj nese hmotnou odpovědnost, zakotvenou ve smlouvě. Firma, která stan půjčuje, ale provede kontrolu zboží vždy při vrácení. Vy tak dostanete „používaný" stan, který sice vrátíte ve stejném stavu, ale nájemce vám odmítne vrátit kauci. Kauci zaplatíte vždy při vyzvednutí stanu. Myšlenka je to dobrá, nájemce se tím chrání, aby stan nepřevzal v dezolátním stavu. Bohužel se stává, že kauce bývá zneužívána a nájemci vám ji neoprávněně odmítnou vydat, protože spoléhají na to, že kvůli pár desítkám Eur se nikdo hádat nebude.

Pronajatý stan vás nemusí vhodně reprezentovat

Poslední věc, o které se chceme zmínit, je ta, že zejména při prezentaci vašich služeb či produktů je nesmírně důležitý dojem, který vytváříte. Proto je vždy výhodné a žádoucí, když stan vypadá jako nový, tedy nepoškozený a neznečištěný. Navíc, v případě, že stan vlastníte, máte možnost upravit jej podle vlastní představy. Například reklamním potiskem na střechu nebo boční stěny. Už to je výrazný krok odlišení se od konkurence. Takovouto možnost vám pronajaté stany nikdy neposkytnou.

Reklamní stan

Koupě nového stanu je většinou výhodnější

Když vezmete v úvahu všechny nevýhody a sečtete celkové náklady za stan, který nikdy nebude v ideální kondici, zjistíte, že částka za pronájem stanu na dva dny + skutečně zanedbatelný doplatek je srovnatelná s částkou investovanou do koupě nového kvalitního party stanu, který si můžete jakkoliv přizpůsobit. Navíc máte jistotu stabilní konstrukce a jednoduché montáže.
Věřte nám, že i když si myslíte, že stan potřebujete pouze pro jednou příležitost, např. na zmíněnou svatbu, využijete jej ještě mnohokrát.