Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Nebojte se svatby na zahradě

Která nevěsta netouží po originální a romantické svatbě? A který ženich by své nastávající dokázal odepřít, aby její nejdůležitější den nebyl přesně podle jejího gusta? Takže, zatouží-li nevěsta po svatební hostině pod širým nebem, je načase hledat vhodné řešení.

Svatba pod širým nebem je dnes trendem, který se těší mimořádné oblíbenosti také u nás. A jelikož pláží zde mnoho nemáme, oblíbeným místem, kde si novomanželé chodí říct své nejdůležitější „ano“, bývají parky nebo zahrady.

Zahradní svatba v ideálních podmínkách prakticky nemá žádné nevýhody a možnost uzavřít manželství na čerstvém vzduchu tak využívá stále více lidí. Pokud se i vy rozhodujete, zda vstoupit do stavu manželského pod klenbou modré oblohy, přidáváme pár postřehů, které by vám mohly pomoci při rozhodování.

Mějte vždy alternativu

Letní svatba v příjemném počasí je vysněným ideálem, který ovšem nelze vždy realizovat. Poručíme větru, dešti, bohužel bylo pouze součástí budovatelských příruček socialismu, ty svatební však takovou formulku neobsahují. A proto, pro jistotu, vždy počítejte i s tím, že může pršet. Chcete-li mít stůj co stůj svatbu venku, pomohou vám svatební stany. Například ocelový rychlerozkládací párty nůžkový stan odolá i silnější nepřízni počasí a umožní vám bavit se stejně, jako byste byli uvnitř podniku. Pokud je ovšem počasí opravdu proti tomu, aby váš svatební obřad proběhl v suchu, mějte v talonu i možnost přenést svatební hostinu dovnitř.

Jako dekoraci využijte vše, co se dá

Zahradní svatba

Na zahradní svatbě je nejlepší to, že při její přípravě se fantazii meze nekladou. Vše, co by v malém vnitřním prostoru působilo nepatřičně, na krásném zeleném travnatém koberci určitě hezky vynikne. Opravdu se nenechte ničím omezovat. Vyzdobte si zahradu retro dekoracemi, efektně působí například starý kolo. Nebo si vystrojte svatbu ve stylu „co dům dá“, případně požádejte rodinu a přátele, aby také přinesly nějakou dekoraci a užijte si svatbu, jakou již nikdy nikdo nezopakuje.

Myslete na prostory, kam se můžete schovat

Svatební stan

Nejen déšť může být překážkou příjemného prožívání svatebního dne. Stejně tak i prudké slunce dokáže nadělat paseku, zvláště pokud se zkombinuje s nějakým tím aperitivem, viďte. Nemáte-li na zahradě dostatek stromů, dopřejte hostům, jakož i svatebnímu jídlu trocha osvěžení ve stínu svatebních stanů . Jsou jednoduché a lacné. Rozložíte je dříve, než do nich přinesou židle, a poskytnou příjemnou odpočinkovou zónu každému, kdo to potřebuje. Můžete z nich vytvořit svatební městečko a vystrojit v něm příjemnou hostinu. A po svatbě se vám stany vždy budou hodit, neboť by byla škoda, kdyby vás svatebčané jednou za čas zase nenavštívili na nějaké té oslavě.

Využijte venkovní prostor pro dokonalé svatební fotky

Nač jezdit za pěknými svatebními fotkami někam za město, když na focení můžete využít i vaši zahradu? Spojte svou kreativitu s dekoracemi, o nichž jsme již výše psali a z pěkných, ale obvykle trochu kýčovitých svatebních fotek, se mohou stát vzpomínky plné originálních nápadů a zábavy. Vždyť proč by měl být nevěstin úsměv na fotkách víceméně strojený? Fotky v krásně vyzdobené zahradě budou skvostem každého svatebního alba.

Neberte to příliš vážně

Zábavná svadba

Svatba na čerstvém vzduchu přímo svádí k tomu, aby se nesla v neformální atmosféře. Žádné strojené obřady, erární, tmavé prostory ani stísněný parket zde nehrozí. Tak toho využijte. Porušte všechny zkostnatělé tradice a vymyslete si stylovou svatbu, na které nebude ani náznak strojenosti. Dovolte hostům, aby se cítili dobře, aby se mohli odvázat, a oni se vám za to poděkují tím, že vytvoří dokonalou atmosféru lásky a pohody. Nestavte stěny tam, kde se nehodí.