Tel.: 737 392 722
Nákupní košík 0,00 Kč

Jaká je předpověď počasí?

Jaké bude zítra počasí a jaké předpovědi využíváme my?

S přibývajícími slunečními paprsky pomaličku přichází i sezóna výstav, trhů, jarmarků a akcí pod širým nebem. Akce pořádané na čerstvém vzduchu mívají svou specifickou, nenapodobitelnou atmosféru, ale také nesou s sebou riziko vrtošivého počasí. Proto, pokud se chystáte na jakoukoliv akci, ať už jako host nebo jako prodávající, měli byste mít předem dobře zmapované povětrnostní podmínky, minimálně na termín konání akce.

Zřejmě asi každý, kdo někdy používal rozkládací stan, ví, že mnohem větším nepřítelem než déšť je vítr. Při silném větru totiž člověk bojuje i s vlastním prodejním stánkem a pokouší se jej udržet na svém místě. Chcete-li se válce s větrem vyhnout, doporučujeme rozkládací hexa stany s nadprůměrnou větrnou odolností. Sami je používáme, proto víme, že odolají i skutečně silným nárazům větru.

Nejlepší způsob, jak zjistit, zda nezmoknete nebo „neodletíte" i se svým zbožím,poskytují stránky s online předpovědí počasí. Každý z nás sice již v dnešní době vlastní smartphone,v němž bývají aplikace s počasím předem nainstalovány, ale tyto aplikace ve většině případů poskytují pouze základní informace. My, vycházejíc z našich zkušeností, víme, že je lepší mít podrobnější předpovědi od profesionálů. Například informace týkající se síly a předpokládaného směru větru. V následujících řádcích vám proto chceme doporučit služby, které využíváme my. Žádná předpověď sice nikdy není stoprocentní a také jsme již zmokli i tehdy, když jsme se měli opékat na slunci, nicméně z dlouhodobého hlediska se jedná o spolehlivé zdroje.

ČHMÚ

Pokud jezdíte často do Čech na výstavy nebo jiné akce, můžete vyzkoušet data z Českéhohydrometeorologického ústavu. Fungují poměrně spolehlivě a víceméně dostanete stejné údaje jako z ČHMÚ. Pro ČR je to určitě sázka na jistotu, ačkoli také se nám již stalo, že předpověděli deštivé dny a po celou dobu nám na akci krásně svítilo sluníčko. To se ovšem může stát v případě každé předpovědi. Zdá se nám, že ČHMÚ s nadprůměrnou přesností trefuje hlavně teplotu.

Yr.no

Populární norský server, který se těší obrovskému zájmu také na Slovensku. Mnoho lidí vám odpřísáhne, že je přesnější než SHMÚ. Nebudeme se hádat, že tomu tak není. My jej používáme jako zálohu vedle SHMÚ. Přišel nám přesnější, co se týče odhadů vývoje počasí po hodinách. Nikdy jsme však nezaznamenali nějakou výraznou odchylku v počasí mezi yr.no a SHMÚ. Nečekejte, že jeden bude předpovídat velký déšť a druhý slunečné počasí. Domníváme se ovšem, že tento server má především dobrý marketing. Služby nám oproti slovenské konkurenci výrazně lepší nepřišli.

Accuweather

Jedna z legend online předpovědí počasí, kterou si pamětníci jistě pamatují i ​​z prvních smartphonů. Podklady z Accuweather využívají mnohé aplikace v oblasti předpovědí počasí ve smartphonech, což představuje záruku, že se při využívání této služby určitě nemusíte bát zkreslených předpovědí. Zdá se nám, že oproti službám, které jsou výše uvedené, je Accuweather přece jen trochu méně přesný při předpovídání deště. Vítr však předpovídá poměrně spolehlivě. Pokud jste spíše konzervativní uživatel, Accuweather bude služba pro vás.

Windy

Windy.com je unikát. Jedná se o český startup, který původně vznikl pouze pro jeho tvůrce Iva Lukačoviče, který je vášnivým pilotem kiteboardu. Postupem času se však Windy vyvinul v plnohodnotnou informační platformu o počasí, kde na přehledné mapě vidíte, co se děje nad místem, které vás zajímá. Windy pomáhá i záchranářům při hurikánech a jiných přírodních katastrofách a přestože doufáme, že na nic takového jej nikdy potřebovat nebudete, budete-li chtít detailní zprávy o počasí, v nadprůměrně pěkném vizuálu, Windy představuje velmi dobrou volbu.


Služeb a aplikací, které předpovídají počasí, je samozřejmě mnohem víc, někdo například nedá dopustit na předpověď počasí od Yahoo, nicméně pokud budete dobře kombinovat ty služby, které jsme vám doporučili my, na 95% by vás počasí překvapit nemělo. A pokud přecejen překvapí, ještě jednou doporučujeme naše stabilní rozkládací hexa stany, které vás spolehlivě ochrání před deštěm, sluncem a také prudkým větrem. Přejeme Vám mnoho příjemných dní a vydařených akcí na čerstvém vzduchu.